Kiitos Bug In Finn 2021!

Takanapäin on taas tämän vuoden Bug In Finn ja on aika vetää yhteen tapahtuman hienot hetket, jännittävät kilpailut ja leikit, sekä tietysti palkitut läheltä ja kaukaa.

Saimme tänä vuonna viettää BIFiä mukavan lämpimässä säässä ja vaikka yöt olivatkin melko viileät, niin päiväsaikaan oli vuorotellen paahdetta ja passelia lämpöä.

Kiireisimmät ehtivät paikalle jo keskiviikkona ja hallitus tukijoukkoineen työskenteli ahkerasti pitkin viikkoa loppuvalmistelujen kanssa. Harrastajia alkoi ilmestymään alueelle torstaina ja perjantaina saimme hyvin vastaanoton pyörimään puolilta päivin. Kokkolan VW Vintage garage järjesti alkuillasta VW-hörhöjen olympialaiset, joihin osallistui ilahduttavan monta 4 hengen tiimiä. Samoihin aikoihin pyörähti käyntiin kovatasoinen Venttiilikoppakisa, jossa niin lapset kuin aikuiset mittelivät innokkaasti nopeimman venttiilikopan tittelistä. Voittajat ratkesivatkin tiukassa taistossa ja nämä palkittiin lauantain palkintogaalassa hienoin pystein.

Myöhemmin lapset saivat vielä bailata Mutterissa lasten discossa, kunnes tuli vanhempien vuoro laulaa karaokea ja nauttia saunomisesta sekä virvokkeista. Illan pimetessä ja viiletessä moni nautiskeli vielä sisäisen villapaidan ja/tai vanhojen ystävien jälleennäkemisen tuottaman lämmön avulla pitkälle aamuun.

Lauantai aamu valkeni itse kullekin edellisen illan tuottaman väsymyksen tai pirteyden mukaisesti. Virkuimmat noutivat aamupalaa jo heti 7.30 ja silloin sitä olikin runsaasti saatavilla. Ruokailijamäärän virhearvion vuoksi myöhäisemmät ruokailijat jäivät kuitenkin etenkin ihan kattauksen lopussa heikommille antimille, mikä oli ikävä takaisku muuten hyvin alkaneelle päivälle.

Aamupäivästä pidettiin yhdistyksen sääntömääräinen kokous, jossa tärkeimpinä valittiin hallitukseen 3 uutta jäsentä erovuoroisten tilalle. Yllättävän moni oli halukas osallistumaan hallitustyöhön, joten halukkaista äänestettiin kokouksessa. Uudet jäsenet ovat Mika Ritvos, Sanni Patama ja Vesa Tanskanen. Hallituksessa jatkavat Ari Hilden, Mikko Saari, Timo Varis ja puheenjohtajana Jari Kähkönen. Hallitus ehdotti myös yhdistyksen uudeksi kunniajäseneksi Mikko Saarta ja esitys hyväksyttiin.

Kokouksen jälkeen mittailtiin taas autojen korkeuksia ja sen jälkeen ilahdutettiin Ruoveden asukkaita näyttävällä cruisingilla, jossa yli sata autoa kiersi Ruoveden keskustan, päätyen lopuksi laivarantaan ja siitä takaisin Haapasaareen.

Lauantai on perinteisesti lasten riehaa, eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Leirintäalueen mukavan kokoisen leikkialueen lisäksi rutinoitunut lasten viihdytyspataljoona, Eija Hilden, sekä Vintage VW Garagen mahtava porukka järjestivät pussihyppelyä, sekä “Sekaisin Saduissa”-rastitehtävän. Satutarinassa jokaisella rastilla oli johonkin satuhahmon asuun sonnustautunut vetäjä, joka opasti ja kannusti tehtävän suorittamisessa. Leikin lopuksi oli lapsille tarjolla karkkia ja omavalintaisia pieniä palkintoja. Sanomattakin on selvää, että vetäjien kova panostus lastenohjelman laatuun tuotti hedelmää suuren ilon ja riemun muodossa.

Lauantai-iltana järjestettiin palkintogaala, jossa palkittiin mm. Vuoden Volkkari, Väen Valinta, TOP-10, sekä erikoispalkintoja. Myös muita viikonlopun kisailijoita palkittiin. Tavanmukaisesti annettiin tunnustuksia myös työstä yhdistyksen ja harrastuksen eteen (Eija Hilden, sekä Urmas, Maija, Sari ja Veeti), sekä Vuoden Volkkarihenkilö Rauno “Rane” Juntunen, joka pellepelottomana muuten korjasi autonsa moottorinkin tapahtuman aikana. FVWA Uusimaa valittiin Vuoden jaokseksi ja yhdistyksen kokouksessa kunniajäseneksi valittu Mikko Saari palkittiin. Kaikki palkitut löydät BIF-palkintosivulta: https://buginfinn.fi/palkinnot/

Ilta jatkui Mutterissa DJn tahdissa, saunoessa eri saunoissa, sekä tietysti palkittuja autoja ihmetellen ja leirielämää viettäen ennestään tuttujen ja uusien tuttavuuksien seurassa.

Sunnuntaina yksikään jäsen ei jäänyt tahtomattaan ilman aamupalaa, sen verran oli opittu lauantain haasteista ja itse kukin pääsi aloittamaan kotimatkansa hyvillä mielin, jotkut aamupäivästä ja moni myöhemmin iltapäivällä sitten, kun pahin väsymys juhlimisesta oli saatu nautittua pois.

Sunnuntai iltapäivä paljasti autokuntien lähdettyä kotimatkalle myös sen, miten upea alue luonnonläheinen Haapasaari on ja miksi se on vuodesta toiseen Volkkarikansan suosikki. Hienompaa ja paremmin meille soveltuvaa aluetta saa tästä maasta todellakin hakea.

Kiitos jälleen kerran kaikille osallistujille! Ensi vuonna vietämmekin sitten yhdistyksen 40-vuotisjuhlavuotta, joten pidämme BIF-viikonlopun järjestelyt vielä hämärän peitossa, mutta luvassa on varmasti ennennäkemättömän hieno tapahtuma. Nähdään taas silloin yhtä iloisissa merkeissä!